Ασφαλιστικές: 44 δισ. δολάρια το κόστος του κορονοϊού στις ΗΠΑ - 3ο μεγαλύτερο στην ιστορία του κλάδου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασφαλιστικές: 44 δισ. δολάρια το κόστος του κορονοϊού στις ΗΠΑ - 3ο μεγαλύτερο στην ιστορία του κλάδου
Στην αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας το κόστος του κορονοϊού είχε υπολογιστεί σε πάνω από 100 δισ. δολάρια.

Σε 44 δισ. δολάρια ανέρχεται το ποσό που έχουν πληρώσει οι ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ για την πανδημία του κορονοϊού τα τελευταία 2 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της ασφαλιστικής Howden που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για το 3ο μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία των καλύψεων που έχουν κληθεί να πληρώσουν οι εταιρείες του κλάδου, πίσω μόνο από τον τον τυφώνα Κατρίνα, που είχε πλήξει τη Νέα Ορλεάνη το 2015 και την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Σύμφωνα με την Howden, στην αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας το κόστος του κορονοϊού είχε υπολογιστεί σε πάνω από 100 δισ. δολάρια, εν μέσω των μαζικών lockdown και των ακυρώσεων λειτουργίας πολλών κλάδων της οικονομίας.

Όπως αναφέρει η ασφαλιστική, το κόστος για τις καλύψεις πελατών από φαινόμενα καταστροφών περιουσίας αυξήθηκε κατά 9% για το 2021, στη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του από το 2009.

Σύμφωνα με το Reuters, την περασμένη εβδομάδα η ασφαλιστική Gallagher Re ανέφερε πως το κόστος κάλυψης των ασφαλιστικών για φαινόμενα καταστροφών περιουσίας στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 50% σε ετήσια βάση, λόγω των έντονων φυσικών φαινομένων που σημειώθηκαν στην ήπειρο για το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider