Κίνα: Αυστηρότεροι έλεγχοι για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες με IPO στο εξωτερικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Αυστηρότεροι έλεγχοι για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες με IPO στο εξωτερικό
Οι τεχνολογικές εταιρείες που κατέχουν δεδομένα για πάνω από 1 εκατ. χρήστες θα πρέπει να καταθέτουν αίτηση για έγκριση ασφάλειας στην κινεζική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας.

Ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στις κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες που εισάγονται σε μεγάλα χρηματιστήρια του εξωτερικού προωθεί το Πεκίνο.

Σύμφωνα με το CNBC, από τις 15 Φεβρουαρίου οι τεχνολογικές εταιρείες που κατέχουν δεδομένα για πάνω από 1 εκατ. χρήστες θα πρέπει να καταθέτουν αίτηση για έγκριση ασφάλειας στην κινεζική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας (CAC) προτού ξεκινήσουν αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για να εισαχθούν σε χρηματιστηριακή αγορά του εξωτερικού.

Το μέτρο είχε ανακοινωθεί στα τέλη του 2021 από τις κινεζικές αρχές και όπως αναφέρει η CAC σε ανακοίνωση της «οι νέοι κανόνες στοχεύουν στον έλεγχο των εταιριών που έχουν δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εθνική ασφάλεια» της Κίνας.

Σε περίπτωση που η CAC βρίσκει πως κάποια εταιρεία δεν έχει δραστηριότητες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, θα δίνει το πράσινο φως για να προχωρήσει η IPO στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας εντείνει τους τελευταίους μήνες τους ελέγχους σε επιχειρήσεις που έχουν «ανοίγματα» στο εξωτερικό ή είναι εισηγμένες σε χρηματιστήρια όπως αυτό των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το εξωτερικό χρέος της Κίνας ανερχόταν στα 2,7 τρισ. δολάρια ως τα τέλη Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider