ESM: Aποδεσμεύτηκε το πακέτο «δόσεων» των 644,42 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ESM: Aποδεσμεύτηκε το πακέτο «δόσεων» των 644,42 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα
Αυτή είναι και η έκτη επιστροφή κεφαλαίων στην Ελλάδα, και έρχεται μετά από την 12η έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM, στα πλαίσια της ενισχυμένης Εποπτεία.

Σε συνέχεια της επιτυχούς αξιολόγησης του Δεκεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ενεργώντας εκ μέρους των μελών της Ευρωζώνης, ολοκλήρωσε την διαδικασία εκταμίευσης των 644,42 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, τα οποία και προκύπτουν από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (SMP / ANFA).

Αυτή είναι και η έκτη επιστροφή κεφαλαίων στην Ελλάδα, και έρχεται μετά από την 12η έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM, στα πλαίσια της ενισχυμένης Εποπτείας.

Υπενθυμίζουμε πως το Eurogroup στις αρχές του μήνα, ανέφερε στο κείμενο του για την αξιολόγηση, πως «χαιρετίζει την εκτίμηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία, η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχει τις συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις και ότι υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να επιβεβαιωθεί η αποδεύσμευση» της 6ης «δόσης» των παρεμβάσεων στο χρέος.

Στη δήλωση του Eurogroup για την πρόοδο της Ελλάδας αναφορικά με τις δεσμεύσεις της 12ης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας αναφέρεται πως μετά από μια ταχεία συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας το 2020, οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Επιτροπής δείχνουν σημαντική οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα φέτος και το 2022 και το 2023

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurogroup για Ελλάδα: Οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή ΔΝΤ και 2μερων δανείων – Πράσινο φως για τα 767 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider