Markit: Σε χαμηλό 9 μηνών η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης για τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Markit: Σε χαμηλό 9 μηνών η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης για τον Δεκέμβριο
Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού να επηρεάζει αρνητικά τον κλάδο των υπηρεσιών ενώ οι αυξήσεις των τιμών υποχωρούν.

Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 9 μηνών διαμορφώθηκε η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας της Markit για τις χώρες του ευρώ, με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού να επηρεάζει αρνητικά τον κλάδο των υπηρεσιών αλλά και με αυξήσεις των τιμών να υποχωρούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο PMI μεταποίησης στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις 58 μονάδες έναντι 58,4 μονάδων τον Νοέμβριο και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για μέτρηση στις 57,8 μονάδες. Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση του δείκτη τους τελευταίους 3 μήνες.

Ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 53,3 μονάδες έναντι 55,9 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 54,1 μονάδες. Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση του δείκτη τους τελευταίους 8 μήνες.

Ο σύνθετος PMI για την οικονομία της Ευρωζώνης ανήλθε στις 53,4 μονάδες έναντι 55,4 μονάδων τον Νοέμβριο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για μέτρηση στις 54 μονάδες. Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση του δείκτη τους τελευταίους 9 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Markit: Κάμψη στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Γαλλίας τον Δεκέμβριο λόγω της Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider