Οικονομία | Διεθνή
03-12-2021 | 12:07

Λαγκάρντ: Απίθανη η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ μέσα στο 2022

Newsroom
Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Απίθανη η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ μέσα στο 2022
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι είναι απίθανη η αύξηση των επιτοκίων το επόμενο έτος, αλλά δεν θα διστάσει να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του αυξημένου πληθωρισμού μόλις καταστεί απαραίτητο.

«Όταν ικανοποιηθούν οι όροι του μελλοντικού guidance μας, δεν θα διστάσουμε να δράσουμε», ανέφερε η Λαγκάρντ στο Reuters.

Επισημαίνεται, ότι σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή και ο αξιωματούχος της ΕΚΤ Klaas Knot έκανε λόγο για αύξηση επιτοκίων το 2023.

Η ΕΚΤ σχεδιάζει να αποφασίσει για το μέλλον των μέτρων ενίσχυσης στις 16 Δεκεμβρίου, όταν η κεντρική τράπεζα θα παρουσιάσει επίσης τις νέες προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό. Το εμβληματικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 1,85 τρισ. ευρώ πρόκειται να λήξει στα τέλη Μαρτίου.

Η Λαγκάρντ τόνισε ότι υπό τις τρέχουσες συνθήκες, οι καθαρές αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθούν εγκαίρως. Πέρα από αυτό, είπε ότι δεδομένης της αβεβαιότητας που αντιμετωπίζει η οικονομία, θα προτιμούσε να μην αναλάβει μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.