Σκυλακάκης: Πρώτα οι μειώσεις στα πρατήρια καυσίμων και μετά στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Πρώτα οι μειώσεις στα πρατήρια καυσίμων και μετά στα ράφια των σούπερ μάρκετ
Την θέση πως η μείωση των τιμών θα ξεκινήσει από τα καύσιμα και θα ακολουθήσουν τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Την θέση πως η μείωση των τιμών θα ξεκινήσει από τα καύσιμα και θα ακολουθήσουν τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, επισημαίνοντας πως μεσοπρόθεσμα οι τιμές της ενέργειας θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των αυξήσεων στις τιμές λόγω του μεγαλύτερου ενεργειακού κόστους, σημειώνοντας πως τα επίπεδα που βρίσκονται σήμερα οι τιμές δεν θα είναι τα ίδια και τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, τόνισε πως οι τιμές της ενέργειας μακροπρόθεσμα θα σημειώνουν συνεχή σκαμπανεβάσματα.

Αναφερόμενος, στην αύξηση του πληθωρισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως το 2022 δεν θα υπάρξουν σοβαρές πιέσεις που να οφείλονται στον πληθωρισμό, ενώ σημείωσε πως από τον αποπληθωρισμό που έκανε την εμφάνισή του το 2020 και το 2021, πλέον οι τιμές έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2019.

Τέλος, ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο νέου lockdown, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλο και ουσιαστικά μία απόφαση για να «κλειστούν μέσα όσοι είναι ήδη προστατευμένοι είναι χωρίς λογική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider