ΗΠΑ: Σε άνοδο η καταναλωτική δαπάνη, πάνω και από τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε άνοδο η καταναλωτική δαπάνη, πάνω και από τον πληθωρισμό
Η καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 0,7%, πιο συγκρατημένη, αλλά εξακολουθεί να είναι ισχυρή, μετά τον συνυπολογισμό του πληθωρισμού.

Οι Αμερικανοί πληρώνουν υψηλότερες τιμές για καταναλωτικά αγαθά λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού, αλλά αγοράζουν επίσης πολλά αγαθά και υπηρεσίες για να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1,3% τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη. Οι Αμερικανοί ξόδεψαν περισσότερα για νέα αυτοκίνητα και υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια τον Οκτώβριο.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει αύξηση 1%.

Ωστόσο, οι υψηλότερες τιμές αντιπροσώπευαν περίπου το ήμισυ της ανόδου. Η καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 0,7%, πιο συγκρατημένη, αλλά εξακολουθεί να είναι ισχυρή, μετά τον συνυπολογισμό του πληθωρισμού.

Ο υψηλός πληθωρισμός είναι πιθανό να διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους. Μια μέτρηση του πληθωρισμού που περιλαμβάνεται στην έκθεση δαπανών αυξήθηκε και πάλι τον Οκτώβριο για να ωθήσει την αύξηση κατά το περασμένο έτος στο υψηλό 31 ετών του 5%.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 0,5% τον περασμένο μήνα, αλλά ο πληθωρισμός υπεραντιστάθμισε την αύξηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider