Σε χαμηλό 7 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας τον Νοέμβριο - Απαισιοδοξία για το μέλλον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 7 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας τον Νοέμβριο - Απαισιοδοξία για το μέλλον
Το Ifo αναφέρει πως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και το τέταρτο κύμα του κορονοϊού είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τις γερμανικές επιχειρήσεις.

Τελευταία ενημέρωση: 11:59

Σε πολύμηνο χαμηλό διαμορφώθηκε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo στη Γερμανία για τον Νοέμβριο, με τη σχετική έκθεση να υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης στο μέλλον.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ifo, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 96,5 μονάδες έναντι 95,4 μονάδων τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 96,6 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών έπεσε στις 99 μονάδες από τις 100,1 μονάδες τον Οκτώβριο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών υποχώρησε στις 94,2 μονάδες έναντι 97,7 μονάδων τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 95 μονάδες. Πρόκειται για το 5ο συνεχόμενο κλίμα που ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα καταγράφει πτώση, φτάνοντας σε χαμηλό 7 μηνών.

Η έκθεση του Ifo αναφέρει πως οι επιχειρήσεις δεν είναι ικανοποιημένες με τις προσδοκίες που έχουν και ότι έχουν καταστεί περισσότερα απαισιόδοξες.

Ακόμα, σημειώνεται πως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και το τέταρτο κύμα του κορονοϊού είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τις γερμανικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ifo: Σε πολύμηνο χαμηλό το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider