JPMorgan: Οι ελλείψεις σε τσιπ θα συνεχιστούν το 2022 - To 2023 η επιστροφή στην ομαλότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JPMorgan: Οι ελλείψεις σε τσιπ θα συνεχιστούν το 2022 - To 2023 η επιστροφή στην ομαλότητα
Στην πρόβλεψη πως οι ελλείψεις ημιαγωγών που ταλανίζουν την παγκόσμια οικονομία θα βρίσκονται στο προσκήνιο και κατά το ερχόμενο έτος προχώρησε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan.

Στην πρόβλεψη πως οι ελλείψεις ημιαγωγών που ταλανίζουν την παγκόσμια οικονομία θα βρίσκονται στο προσκήνιο και κατά το ερχόμενο έτος προχώρησε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan, σημειώνοντας ωστόσο πως η κατάσταση θα βαίνει βελτιούμενη όσο προχωράει προς το τέλος του 2022.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο δίκτυο CNBC, o Gokul Hariharan, επικεφαλής αναλυτής της JPMorgan στον τεχνολογικό τομέα, εκτίμησε πως οι ελλείψεις τσιπ θα εξακολουθήσουν τουλάχιστον ως τα μέσα του 2022, ενώ επισήμανε πως οι αύξηση της παραγωγής και η εξομάλυνση των αλυσίδων εφοδιασμού θα μετριάσει τις συνέπειες στους κλάδους της οικονομίας που έχουν πληγεί περισσότερο από τις ελλείψεις στην αγορά.

Παράλληλα, ο Hariharan συνέστησε στους πελάτες της τράπεζας να επενδύσουν σε λιγότερο ανελιγμένες τεχνολογίες -κυρίως στην κινεζική αγορά- αλλά και σε μακροπρόθεσμα project στον τεχνολογικό κλάδο.

«Το πρώτο πράγμα που είμαστε σε θέση να πούμε είναι πως δεν πιστεύουμε ότι το 2023 θα μας βρει με ελλείψεις σε τσιπ», τόνισε ο Hariharan, συμπληρώνοντας πως «το 2022 είναι μια διαφορετική υπόθεση».

«Αναμένουμε βελτίωση της κατάστασης από τα μέσα του έτους, ωστόσο μέχρι τότε θα υπάρχουν αρκετά κενά στην αγορά που θα πρέπει να καλύψει η μικρή προσφορά», υπογράμμισε το στέλεχος της JP Morgan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider