Ετήσια αύξηση 39,6% στον τζίρο της βιομηχανίας το Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ετήσια αύξηση 39,6% στον τζίρο της βιομηχανίας το Σεπτέμβριο
Σε μηνιαίοι επίπεδο ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 25,3%.

Αύξηση 39,6% παρουσίασε ο δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με τον δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020, έναντι μείωσης 10,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2021, παρουσίασε αύξηση 25,3%.

Παράλληλα, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2019 – Σεπτεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 14,5%, έναντι μείωσης 10,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Πιο αναλυτικά, η αύξηση κατά 39,6% προήλθε:

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Αύξηση κατά 40% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, παραγωγής βασικών μετάλλων, κατασκευής μεταλλικών προϊόντων.
  • Αύξηση κατά 14,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Αύξηση κατά 56,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς
  • Αύξηση κατά 30,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider