NY Fed: Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών μεταποίησης ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NY Fed: Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών μεταποίησης ξεπέρασε κάθε προσδοκία
Ο δείκτης Empire State σημείωσε μεταπτώσεις τους τελευταίους μήνες αφού έφτασε στο 43 τον Ιούλιο. Οι οικονομολόγοι λένε ότι η μεταποίηση συνεχίζει να αγωνίζεται να καλύψει την υψηλή ζήτηση λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών στο κλάδο της μεταποίησης, Empire State Manufacturing Index, της Fed της Νέας Υόρκης αυξήθηκε 11,1 μονάδες στις 30,9 τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η τράπεζα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια ανάγνωση στα 22, σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal.

Οποιαδήποτε ένδειξη πάνω από το μηδέν υποδηλώνει βελτίωση των συνθηκών.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών αυξήθηκε 4,5 μονάδες τον Νοέμβριο στις 28,8 και ο δείκτης αποστολών εκτινάχθηκε 19,3 μονάδες στις 28,2 μονάδες.

Οι μη εκπληρωμένες παραγγελίες υποχώρησαν και οι χρόνοι παράδοσης παρατάθηκαν. Τα αποθέματα μειώθηκαν ελαφρά.

Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 8,9 μονάδες σε ρεκόρ 26 τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης τιμών σημείωσε ρεκόρ τον Νοέμβριο, ενώ η μέτρηση των τιμών δεν ήταν πολύ κάτω από το ρεκόρ του.

Η αισιοδοξία υποχώρησε τον Νοέμβριο καθώς ο δείκτης προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες υποχώρησε 15,1 μονάδες στις 36,9.

Ο δείκτης Empire State σημείωσε μεταπτώσεις τους τελευταίους μήνες αφού έφτασε στο 43 τον Ιούλιο. Οι οικονομολόγοι λένε ότι η μεταποίηση συνεχίζει να αγωνίζεται να καλύψει την υψηλή ζήτηση λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, σύμφωνα με το Marketwatch.

Οικονομολόγοι και επενδυτές χρησιμοποιούν τον δείκτη Empire State ως πρώιμη ένδειξη του εθνικού δείκτη ISM Νοεμβρίου, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου μήνα. Τον Οκτώβριο, ο εργοστασιακός δείκτης ISM παρέμεινε σταθερός σε ισχυρή ένδειξη 60,8.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider