Γαλλία: Συρρίκνωση για τη βιομηχανική και τη μεταποιητική παραγωγή τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Συρρίκνωση για τη βιομηχανική και τη μεταποιητική παραγωγή τον Σεπτέμβριο
Κατά 0,3% αυξήθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της χώρας για το γ' τρίμηνο.

Συρρίκνωση κατέγραψαν για τον Σεπτέμβριο οι κλάδοι της βιομηχανίας και της μεταποίησης στη Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική αρχή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης (Insee).

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε 1,3% σε μηνιαίο επίπεδο έναντι αύξηση 10% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν η παραγωγή να μείνει στο 0%.

Σε ετήσιο επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,8% έναντι αύξησης 3,9% τον Σεπτέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 2,5%.

Εξάλλου, η μεταποιητική παραγωγή της Γαλλίας μειώθηκε 1,4% σε μηνιαίο επίπεδο για τον Σεπτέμβριο έναντι αύξησης 1,1% για τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση στο 0,5%.

Σε ετήσιο επίπεδο, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε 0,1% έναντι αύξησης 4,3% τον Σεπτέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμενα αύξηση στο 3,5%.

Ακόμα, η Insee ανακοίνωσε πως οι μισθοί των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για το γ' τρίμηνο του 2021 αυξήθηκαν κατά 0,3% σε σχέση με το β' τρίμηνο του έτους, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider