Διεθνή
05-11-2021 | 10:44

Γαλλία: Συρρίκνωση για τη βιομηχανική και τη μεταποιητική παραγωγή τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Μοιράσου το
Γαλλία: Συρρίκνωση για τη βιομηχανική και τη μεταποιητική παραγωγή τον Σεπτέμβριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Συρρίκνωση κατέγραψαν για τον Σεπτέμβριο οι κλάδοι της βιομηχανίας και της μεταποίησης στη Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική αρχή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης (Insee).

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε 1,3% σε μηνιαίο επίπεδο έναντι αύξηση 10% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν η παραγωγή να μείνει στο 0%.

Σε ετήσιο επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,8% έναντι αύξησης 3,9% τον Σεπτέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 2,5%.

Εξάλλου, η μεταποιητική παραγωγή της Γαλλίας μειώθηκε 1,4% σε μηνιαίο επίπεδο για τον Σεπτέμβριο έναντι αύξησης 1,1% για τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση στο 0,5%.

Σε ετήσιο επίπεδο, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε 0,1% έναντι αύξησης 4,3% τον Σεπτέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμενα αύξηση στο 3,5%.

Ακόμα, η Insee ανακοίνωσε πως οι μισθοί των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για το γ' τρίμηνο του 2021 αυξήθηκαν κατά 0,3% σε σχέση με το β' τρίμηνο του έτους, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,5%. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.