Διεθνή
22-10-2021 | 18:57

Ντράγκι: Ανακοινώνει άμεσες παρεμβάσεις για την ενέργεια από τις Βρυξέλλες

Newsroom
Μοιράσου το
Ντράγκι: Ανακοινώνει άμεσες παρεμβάσεις για την ενέργεια από τις Βρυξέλλες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε, με δηλώσεις του, στα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Σε σχέση με την αύξηση του κόστους της ενέργειας, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: "ήμασταν σαφείς σε ό,τι αφορά την ανάγκη να προετοιμαστεί αμέσως μια ολοκληρωμένη αποθήκευση των στρατηγικών αποθεμάτων. Πρέπει να προστατέψουμε όλες τις χώρες της ΕΕ με τον ίδιο τρόπο".

"Μακροπρόθεσμα πρέπει να στοχεύσουμε στη στρατηγική των ανανεώσιμων πηγών, αλλά όταν οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται, τίθεται και το πρόβλημα του πώς θα χρηματοδοτηθεί η πορεία αυτή. Είναι δύσκολο να στερηθούν άμεσα, πολλές χώρες, το φυσικό αέριο", πρόσθεσε ο Ντράγκι.

Αναφερόμενος στην Πολωνία, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός τόνισε ότι "δεν υπάρχουν εναλλακτικές, διότι οι κανόνες είναι σαφείς". "Δεν ετέθησαν υπό αμφισβήτηση οι δευτερεύοντες νόμοι της Ένωσης, αλλά οι κύριοι, η Συνθήκη. Είναι σαφές, όμως, ότι η πόρτα του διαλόγου πρέπει να παραμείνει ανοικτή", είπε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η Ιταλία δεν έχει καθυστερήσει στην εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν εξέφρασαν καμία σχετική ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το μεταναστευτικό, ο Μάριο Ντράγκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτέλεσμα της συζήτησης στην σύνοδο που μόλις ολοκληρώθηκε. "Υπογράμμισα ότι αφεθήκαμε μόνοι, αλλά σήμερα η κατάσταση αυτή αποτελεί πρόβλημα όλων. Το σημαντικό είναι να μην διχαστούμε, δεν έχει νόημα να ευνοηθεί μια χώρα ή μια διαδρομή. Σε ό,τι αφορά τους επαναπατρισμούς είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να δράσει από κοινού", υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μέρκελ στην ΕΕ: Οι αυξήσεις στις τιμές να μην βλάψουν την ενεργειακή μετάβαση

Μητσοτάκης: Κρίσιμες για την ενέργεια οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

MUST READ

ΙΕΝΕ: Κομβικός ο ρόλος της ενέργειας στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας