Ελλάδα
15-10-2021 | 19:54

Ικανοποίηση Σταϊκούρα για το επενδυτικό ενδιαφέρον επί του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου

Newsroom
Μοιράσου το
Ικανοποίηση Σταϊκούρα για το επενδυτικό ενδιαφέρον επί του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την ικανοποίηση του για την κατάθεση των 4 επενδυτικών προσφορών για την αξιοποίηση του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε δήλωση του, ο ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει πως η εξέλιξη «επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Σταϊκούρα:

«Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους και αξιόπιστους διεθνείς και ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους συγκέντρωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, τέσσερα επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που υπάρχουν από την ανάπτυξη του εν λόγω ακινήτου.

Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας. Σχεδιασμός που συνεχίζει να υλοποιείται, παρά τα εμπόδια που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση, με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και αναπτυξιακό προσανατολισμό προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας».

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.