Evergrande: «Αρρυθμίες» στην κινέζικη αγορά ακινήτων - Και νέα αθέτηση πληρωμής σήμερα;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: «Αρρυθμίες» στην κινέζικη αγορά ακινήτων - Και νέα αθέτηση πληρωμής σήμερα;
Οι προσδοκίες ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει τις εξαμηνιαίες πληρωμές Απριλίου 2022, Απριλίου 2023 και Απριλίου 2024 που οφείλονται στις 11 Οκτωβρίου είναι ελάχιστες.

Οι offshore κάτοχοι ομολόγων του κινεζικού developer ακινήτων Evergrande αναμένουν την Δευτέρα νέα για περισσότερα από 148 εκατομμύρια δολάρια σε επικείμενες πληρωμές κουπονιών ομολόγων, αφού η εταιρεία «έχασε» δύο προθεσμίες πληρωμών τον περασμένο μήνα.

Οι προσδοκίες ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει τις εξαμηνιαίες πληρωμές Απριλίου 2022, Απριλίου 2023 και Απριλίου 2024 που οφείλονται στις 11 Οκτωβρίου είναι ελάχιστες καθώς δίνει προτεραιότητα στους εγχώριους πιστωτές της και παραμένει «σιωπηλή» για τις άλλες δανειακές της υποχρεώσεις.

Αυτό έχει οδηγήσει τους offshore επενδυτές να ανησυχούν για τον κίνδυνο μεγάλων απωλειών στο τέλος των περιόδων χάριτος 30 ημερών καθώς ο «κολοσσός» των ακινήτων βαρύνεται με περισσότερα από 300 δισ. δολάρια χρέος.

Τα προβλήματα της Evergrande έχουν προκαλέσει σοκ στις παγκόσμιες αγορές και η εταιρεία έχει ήδη χάσει τις πληρωμές για ομόλογα συνολικής αξίας 131 εκατ. δολαρίων, που έπρεπε να γίνουν στις 23 Σεπτεμβρίου και στις 29 Σεπτεμβρίου.

Σύμβουλοι offshore επενδυτών, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσαν την Παρασκευή ότι θέλουν περισσότερες πληροφορίες και διαφάνεια από την εταιρεία.

Οι κάτοχοι offshore ομολόγων απαιτούν επίσης περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο της Evergrande να εκποιήσει ορισμένες επιχειρήσεις της και πώς θα χρησιμοποιηθούν τα έσοδα, δήλωσαν οι σύμβουλοι.

Αναστολή διαπραγμάτευσης και ταλαντεύσεις στις μετοχές

Η διαπραγμάτευση μετοχών της Evergrande, καθώς και της Evergrande Property Services ανεστάλη από τις 4 Οκτωβρίου εν αναμονή της ανακοίνωσης μιας σημαντικής συμφωνίας. Τη Δευτέρα, η μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας ταλαντεύτηκε μεταξύ μεγάλων απωλειών και κερδών, υποχωρώντας έως και 4,65% και κερδίζοντας έως και 9,28%.

Οι ανησυχίες μετάδοσης της κρίσης της Evergrande επηρεάζουν τον ευρύτερο τομέα της κινεζικής ιδιοκτησίας και προκάλεσαν «βαριές» πωλήσεις κινεζικού χρέους σε δολάρια με υψηλές αποδόσεις την περασμένη εβδομάδα, ιδιαίτερα αφότου ο μικρότερος κατασκευαστής ακινήτων Fantasia Holdings αθέτησε την προθεσμία για την εξόφληση χρέους 206 εκατ. δολαρίων στη διεθνή αγορά στις 4 Οκτωβρίου.

Photo: AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπόθεση Evergrande: «Μπαράζ» υποβαθμίσεων στην Fantasia - Σε καθεστώς χρεοκοπίας η εταιρεία

Evergrande: «Ντόμινο» στην κινέζικη αγορά ακινήτων; - Δύο ακόμη εταιρείες αθετούν πληρωμές

Evergrande: Νέα αθέτηση offshore πληρωμής σε ομολογιούχους - Το Πεκίνο σε επιφυλακή

gazzetta
gazzetta reader insider insider