Διεθνή
11-10-2021 | 09:51

Adler: O γερμανικός «γίγας» ακινήτων πουλά χαρτοφυλάκιο 1,7 δισ. δολαρίων για να μειώσει το χρέος της

Newsroom
Μοιράσου το
Adler: O γερμανικός «γίγας» ακινήτων πουλά χαρτοφυλάκιο 1,7 δισ. δολαρίων για να μειώσει το χρέος της
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Adler Group συμφώνησε να πουλήσει περίπου 15.350 οικιστικές μονάδες στην LEG Immobilien για να μειώσει το χρέος της και να επιστρέψει κεφάλαιο στους κατόχους ομολόγων της.

Η συναλλαγή αφορά σε αξία χαρτοφυλακίου ακινήτων 1,49 δισ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ανέφερε η Adler τη Δευτέρα σε ανακοίνωση. Το κλείσιμο υπόκειται στη δέουσα επιμέλεια από την LEG.

Η γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία ακινήτων, η οποία βρίσκεται κάτω από ένα «βουνό» χρεών άνω των 8 δισ. ευρώ, δέχεται επίθεση από traders που σορτάρουν τις μετοχές και ομόλογα της. 

Ο μεγαλύτερος μέτοχός της, η Aggregate Holding, την περασμένη εβδομάδα συμφώνησε να πουλήσει μια option για το ήμισυ των μετοχών της στη γερμανική αντίπαλο Vonovia, ως μέρος μιας συμφωνίας για την εξυπηρέτηση ενός δανείου μετά την πτώση των μετοχών της Adler.

Η Adler είπε ότι η συναλλαγή με την LEG θα λάβει τη μορφή συμφωνίας μετοχών και ότι η πραγματική ταμειακή εισροή που θα δημιουργήσει δεν θα ταιριάζει με την αποτίμηση ακινήτων. Η Adler σκοπεύει να διατηρήσει συμμετοχή 10,1% στις οικιστικές μονάδες.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.