Διεθνή
08-10-2021 | 20:52

Ελάφρυνση χρέους από το ΔΝΤ σε 24 χώρες χαμηλού εισοδήματος

Newsroom
Μοιράσου το
Ελάφρυνση χρέους από το ΔΝΤ σε 24 χώρες χαμηλού εισοδήματος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την περαιτέρω ελάφρυνση χρέους κατά 124 εκατ. δολάρια σε 24 χώρες χαμηλού εισοδήματος ενέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με το Reuters, η έγκριση της τέταρτης δόσης ελάφρυνσης χρέους από το ΔΝΤ οδηγεί τη συνολική ελάφρυνση που έχει δοθεί από το Ταμείο από τον Απρίλιο του 2020 σε 973 εκατ. δολάρια. Η κίνηση αυτή αναστέλλει την εξυπηρέτηση του χρέους των επιλέξιμων χωρών για τα χρέη τους προς το ΔΝΤ για τους επόμενους τρεις μήνες.

Παράλληλα, στην έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, το ΔΝΤ ξεκίνησε προσπάθειες άντλησης 1,4 δισ. δολαρίων για το Ταμείο Περιορισμού Καταστροφών και Ανακούφισης για να ελαφρύνει το χρέος χωρών χαμηλού εισοδήματος. Μέχρι στιγμής, η Βρετανία, η Ιαπωνία, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες έχουν προσφέρει 860 εκατ. δολάρια στο Ταμείο.

Όπως αναφέρει το Reuters, το ΔΣ του ΔΝΤ συμφώνησε ότι το Κιργιζιστάν και το Λεσότο πληρούσαν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας για την ελάφρυνση της εξυπηρέτησης του χρέους και συμπεριλήφθηκαν στην τέταρτη δόση, ενώ εκτός έμεινε το Αφγανιστάν λόγω της ανάληψης της πολιτικής εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.