Ρωσία προς Λευκό Οίκο - «Οι ΗΠΑ προκαλούν ενεργειακές ανισορροπίες στην Ευρώπη»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία προς Λευκό Οίκο - «Οι ΗΠΑ προκαλούν ενεργειακές ανισορροπίες στην Ευρώπη»
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκεί Λαβρόφ, είπε «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ευρώπη στο να ξεπεράσει την ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει».

Απαντήσεις στις κατηγορίες των ΗΠΑ για το ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί ως όπλο τις τιμές της ενέργειας, εν μέσω των ανατιμήσεων που υπάρχουν στην Ευρώπη, έδωσε ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο επικεφαλής εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε χθες πως «η Ρωσία έχει ιστορικό χρήσης της ενέργειας ως πολιτικό εργαλείο, ως πολιτικό όπλο».

Απαντώντας στον Αμερικανό αξιωματούχο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε πως είμαστε σίγουροι πως αυτή είναι ένα λανθασμένο συμπέρασμα των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί είναι αυτοί που επιφέρουν σε ανισορροπίες στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, μέσω των κυρώσεων που επιβάλουν» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Εξάλλου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκεί Λαβρόφ, είπε «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ευρώπη στο να ξεπεράσει την ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει», για να συμπληρώσει πως «η Ρωσία θέλει μια κοινή πολιτική ενεργειακής ασφάλειας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider