Διεθνή
08-10-2021 | 08:14

Κίνα: Μηνιαία μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων κατά 0,97% τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Μοιράσου το
Κίνα: Μηνιαία μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων κατά 0,97% τον Σεπτέμβριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας καταγράφηκαν στα 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Σεπτεμβρίου, μειωμένα κατά 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το επίπεδό τους, τον Αύγουστο, όπως έδειξαν χθες τα επίσημα στοιχεία.

Ο όγκος των συναλλαγματικών αποθεμάτων μειώθηκε κατά 0,97% από τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Ξένου Συναλλάγματος (SAFE).

H Γουάνγκ Τσανίνγκ αναπληρώτρια διευθύντρια και εκπρόσωπος Τύπου της SAFE απέδωσε τη μείωση των κινεζικών συναλλαγματικών αποθεμάτων για το μήνα Σεπτέμβριο, στις συνδυασμένες επιδράσεις της διαδικασίας μετατροπής της αξίας ενός νομίσματος σε ένα άλλο νόμισμα, αλλά και στις αλλαγές των συναλλαγματικών ισοτιμιών των κινεζικών αποθεμάτων.

Υπό την επίδραση παραγόντων, όπως, η επιστροφή της πανδημίας COVID-19, αλλά και οι προσδοκίες από τις νομισματικές πολιτικές των μεγαλύτερων χωρών, ο συντελεστής συναλλάγματος σε δολάρια αυξήθηκε, σύμφωνα με την Γουάνγκ, που πρόσθεσε ότι οι αδύναμες συναλλαγματικές ισοτιμίες εκτός του δολαρίου, αλλά και η αλλαγή στις τιμές ξένου συναλλάγματος, οδήγησαν στη μείωση των κινεζικών συναλλαγματικών αποθεμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.