Στοχευμένες εξαιρέσεις στους δασμούς εισαγωγής κινεζικών προϊόντων αναζητούν οι ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στοχευμένες εξαιρέσεις στους δασμούς εισαγωγής κινεζικών προϊόντων αναζητούν οι ΗΠΑ
Το Γραφείο της Εμπορικής Εκπροσώπου Κάθριν Τάι προσανατολίζεται στη δημόσια διαβούλευση, για την επαναφορά στοχευμένων εξαιρέσεων στους δασμούς εισαγωγής κινεζικών προϊόντων.

Το γραφείο της Εμπορικής Εκπροσώπου των ΗΠΑ (USTR) Κάθριν Τάι ανακοίνωσε χθες ότι επιζητεί τη δημόσια διαβούλευση, αναφορικά με σχέδια για την επαναφορά της διαδικασίας στοχευμένων εξαιρέσεων στους δασμούς των εισαγωγών από την Κίνα. Ειδικότερα, για τα σχέδια επαναφοράς εξαιρέσεων που είχαν προηγούμενα παραταθεί, σε 549 κατηγορίες προϊόντων που εισάγονται στην αγορά των ΗΠΑ.

Η USTR δήλωσε ότι θα μπορούσε να δεχτεί τη δημόσια διαβούλευση από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, για πιθανές εξαιρέσεις απαλλαγών από τη λίστα της επιβολής δασμών, για προϊόντα που συμπεριλαμβάνουν τα βιομηχανικά εξαρτήματα, τους θερμοστάτες, την προμήθεια ιατρικών ειδών, τα ποδήλατα και τα υφάσματα.

Μία ομοσπονδιακή εξαγγελία για την περίοδο δημόσιας διαβούλευσης ακολουθεί τη χθεσινή ανακοίνωση της Κάθριν Τάι ότι η ίδια θα συνεργαστεί με Κινέζους αξιωματούχους για ζητήματα που προκαλούν εμπορικές τριβές και θα επαναφέρει τη διαδικασία εξαίρεσης από την επιβολή των δασμών εισαγωγής στα κινεζικά προϊόντα, που έχει δρομολογήσει το γραφείο USTR.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider