Το ΔΝΤ περιορίζει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ΔΝΤ περιορίζει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία το 2021
Η παγκόσμια ανάκαμψη περιορίζεται από την πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Το ΔΝΤ αναμένει πως η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας για το 2021 θα είναι οριακά μικρότερη από αυτή που εκτιμούσε στην πρόβλεψη του Ιουλίου, λίγο κάτω από το 6% για το παγκόσμιο ΑΕΠ, όπως δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε εκδήλωση ιταλικού πανεπιστημίου, η Βουλγάρα αξιωματούχος δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ και η Κίνα παραμένουν οι "πυλώνες" της ανάκαμψης, στην Ιταλία και στην Ευρώπη παρατηρείται αυξημένο momentum, αλλά σε άλλες περιοχές του πλανήτη καταγράφονται εμπόδια στην ανάπτυξη».

Η ίδια δήλωσε πως το παγκόσμιο ΑΕΠ θα επανέλθει στα προ-κορονοϊού επίπεδα μέσα στο 2022, υπογραμμίζοντας ότι η επαναφορά των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών στα επίπεδα του 2019 θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Η κ. Γκιοργκίεβα σημείωσε ακόμα πως το ύψος του δημοσίου χρέους και ο πληθωρισμός συνιστούν απειλή για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ κάλεσε τα πλούσια κράτη να ενισχύσουν τα προγράμματα του εμβολιασμού στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Σημειώνεται πως το ΔΝΤ θα δημοσιεύσει την έκθεση με τις τελευταίες προβλέψεις του για τον παγκόσμιο ΑΕΠ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Προειδοποίηση για πιο διαρκή πληθωρισμό - Οι κεντρικές τράπεζες να λάβουν μέτρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider