Διεθνή
24-09-2021 | 12:01

Ιταλία: Σε ιστορικά υψηλά το καταναλωτικό κλίμα

Newsroom
Μοιράσου το
Σημαία της Ιταλίας με χαρτονόμισμα ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών ενισχύθηκε τον Σεπτέμβριο το καταναλωτικό κλίμα στην Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής αρχής της γειτονικής χώρας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ISTAT, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στις 119,6 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση τριών και πλέον μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και είχε διαμορφωθεί στις 116,2 μονάδες, ενώ κινήθηκε ανώτερα και από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν μικρή μείωση στις 115,8 μονάδες.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για την ανώτερη τιμή του συγκεκριμένου δείκτη από το 1998, όταν και άρχισαν οι σχετικές μετρήσεις από την ISTAT.

Παράλληλα, η εθνική στατιστική αρχή της Ιταλίας ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβριο καταγράφηκε μικρή επιδείνωση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 113 μονάδες, ενώ τον Αύγουστο βρισκόταν στις 113,2 μονάδες, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 112,6 μονάδες.

Σύμφωνα με την ISTAT, πρόκειται για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα που μειώνεται η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιταλία, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να προχωρήσει στην ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της  για το ύψος της ανάπτυξης το 2021 στο 6%.

Υπενθυμίζεται πως το 2020 η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 8,9%, ποσοστό που συνιστά την χειρότερη μεταπολεμική επίδοση της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό πέντε μηνών το καταναλωτικό κλίμα στη Βρετανία το Σεπτέμβριο

Ifo: Σε πολύμηνο χαμηλό το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο