Ifo: Σε πολύμηνο χαμηλό το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ifo: Σε πολύμηνο χαμηλό το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο
Σύμφωνα με το ινστιτούτο, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα της βιομηχανίας θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, δύο μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών στη χώρα.

Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 98,8 μονάδες από 99,6 μονάδες τον Αύγουστο και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για 99 μονάδες. Σημειώνεται πως πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα όπου ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης κινείται πτωτικά.

Ο δείκτης προσδοκιών ανήλθε στις 97,3 μονάδες από 97,8 μονάδες τον Αύγουστο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για 96,5 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συγκυριών έπεσε στις 100,4 μονάδες έναντι 101,4 μονάδων τον Αύγουστο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για μέτρηση στις 101,8 μονάδες.

Στη σχετική ανακοίνωση, το Ifo υπογραμμίζει πως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα της βιομηχανίας επιδεινώθηκαν για τον τρέχοντα μήνα.

Ακόμα, το ινστιτούτο τονίζει πως δεν διαφαίνεται άμεσα μείωση των πιέσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα και πως αυτές θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider