Γαλλία - PMI: Πιο αδύναμη των προβλέψεων η επιχειρηματική δραστηριότητα του Σεπτεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία - PMI: Πιο αδύναμη των προβλέψεων η επιχειρηματική δραστηριότητα του Σεπτεμβρίου
Σύμφωνα με τον IHS Markit, o προκαταρκτικός Purchasing Managers Index (PMI) - τόσο για τις υπηρεσίας όσο και για την μεταποίηση - έπεσε στις 55,1 μονάδες το Σεπτέμβριο, από 55,9 μονάδες τον Αύγουστο και κάτω από την πρόβλεψη των 55,8 μονάδων. 

Ο ρυθμός ανάπτυξης στις γαλλικές επιχειρήσεις υποχώρησε το Σεπτέμβριο και έχασε τους στόχους των προβλέψεων, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, καθώς η ανησυχία για την προμηθευτική αλυσίδα σημαντικών αγαθών βαραίνει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Τα προβλήματα με τις διεθνείς μεταφορές και αποστολές, που προκλήθηκαν εν μέρει από τα αυστηρά μέτρα στα κινεζικά λιμάνια, λόγω Covid-19, έχουν προκαλέσει ελλείψεις και έχουν επιβαρύνει πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον IHS Markit, o προκαταρκτικός Purchasing Managers Index (PMI) - τόσο για τις υπηρεσίας όσο και για την μεταποίηση - έπεσε στις 55,1 μονάδες το Σεπτέμβριο, από 55,9 μονάδες τον Αύγουστο και κάτω από την πρόβλεψη των 55,8 μονάδων.

Συνολικά, τα στοιχεία του PMI για τη Γαλλία παραμένουν σημαντικά πάνω από το ορόσημο των 50 μονάδων.

Ωστόσο, τα προκαταρκτικά στοιχεία του PMI για τον κυρίαρχο τομέα υπηρεσιών έπεσε στις 56,0 μονάδες το Σεπτέμβριο, από 56,3 που ήταν τον Αύγουστο.

Ο PMI μεταποίησης σημείωσε πτώση στις 55,2 μονάδες το Σεπτέμβριο, από 57,5 τον Αύγουστο και κάτω από την πρόβλεψη για 57,0 μονάδες.

Ο IHS Markit σχολίασε πως τα προκαταρκτικά στοιχεία για το Σεπτέμβριο για τον σύνθετο PMI και τον PMI μεταποίησης βρέθηκαν σε χαμηλό επίπεδο, πέντε και οχτώ μηνών αντίστοιχα.

«Το πιο σημαντικό εύρημα από τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου ήταν η μεγάλη πτώση στην ανάπτυξη της κατασκευαστικής παραγωγής, η οποία συνδέεται με τα κατά καταγεγραμμένα προβλήματα της προμηθευτικής αλυσίδας που συνεχίζονται», σύμφωνα με τον Joe Hayes της IHS Markit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PMI Ευρωζώνης: Σε πολύμηνα χαμηλά η επιχειρηματική δραστηριότητα του Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider