Το Ifo «κόβει» την πρόβλεψη για ανάπτυξη του ΑΕΠ της Γερμανίας, κοντά στο 1%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ifo «κόβει» την πρόβλεψη για ανάπτυξη του ΑΕΠ της Γερμανίας, κοντά στο 1%
Το οικονομικό ινστιτούτο εκτιμά πως ο πληθωρισμός στη γερμανική οικονομία θα διαμορφωθεί στο 3% για το σύνολο του 2021.

Σε σημαντική αναθεώρηση επί τα χείρω για την πορεία του γερμανικού ΑΕΠ προχώρησε το οικονομικό ινστιτούτο Ifo, σημειώνοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη δύναμη της Ευρωζώνης λόγω του νέο κύματος του κορονοϊού.

Ειδικότερα, το Ifo εκτιμά πως το γερμανικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5% το 2021 (μείωση κατά 0,8% από την προηγούμενη πρόβλεψη του ινστιτούτου) και με ρυθμό 5,1% για το 2022 (μείωση κατά 0,8% από την προηγούμενη πρόβλεψη). Για το 2023, το Ifo αναμένει πως το γερμανικό ΑΕΠ θα «τρέξει» με ρυθμό 1,5%.

Για τον πληθωρισμό, το Ifo εκτιμά ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη γερμανική οικονομία θα διαμορφωθεί στο 3% για το 2021, στο 2,3% για το 2022 και στο 1,6% για το 2023.

«Η ισχυρή ανάκαμψη από την πανδημία του κορoνοϊού που αναμενόταν αρχικά για το καλοκαίρι, αναβλήθηκε κι άλλο», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ifo.

«Η βιομηχανική παραγωγή αυτή τη στιγμή συρρικνώνεται ως αποτέλεσμα των προβλημάτων εφοδιασμού για σημαντικά ενδιάμεσα αγαθά. Την ίδια ώρα, οι πάροχοι υπηρεσιών ανακάμπτουν δυναμικά από την κρίση του κορoνοϊού», προσθέτει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider