Κίνα: Ένεση ρευστότητας 18,6 δισ. δολάρια στο τραπεζικό σύστημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Ένεση ρευστότητας 18,6 δισ. δολάρια στο τραπεζικό σύστημα
Η «ένεση» γίνεται μέσω συμφωνιών επαναγοράς, με το καθαρό ποσό να ανέρχεται στα 90 δισ. γουάν.

Ένεση ρευστότητας ύψους 120 δισ. γουάν (18,6 δισ. δολαρίων) στο τραπεζικό σύστημα, προσέφερε στο τραπεζικό σύστημα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, εν μέσω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει στην παγκόσμια αγορά η κρίση χρέους της Evergrande.

Η «ένεση» γίνεται μέσω συμφωνιών επαναγοράς, με το καθαρό ποσό να ανέρχεται στα 90 δισ. γουάν, που αντιστοιχεί στο ποσό της Παρασκευής, ενώ είναι λίγο χαμηλότερο από αυτό του Σαββάτου.

«Η ένεση της PBOC στοχεύει πιθανώς στο να καλμάρει τα νεύρα καθώς η αγορά ανησυχεί για την Evergrande», δήλωσε στο Bloomberg, ο Eugene Leow, στρατηγικός αναλυτής της DBS Bank Ltd. στη Σιγκαπούρη. «Παρόλο που ο στόχος μπορεί να είναι η ενθάρρυνση, υπάρχει επίσης ανάγκη να αποτραπεί η μετάδοση στην πραγματική οικονομία ή σε άλλους τομείς».

Νωρίτερα, η Evergrande ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με κάποιους από τους ομολογιούχους της, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κηρύξει στάση πληρωμών, ωστόσο απέχει πολύ από το να επιλύσει το πρόβλημα, δεδομένου του συνολικού ύψους του χρέους.

Σε ανακοίνωσή του προς το χρηματιστήριο της Σεντζέν, ο όμιλος ακινήτων, που κινδυνεύει με χρεοκοπία, ανέφερε πως μια από τις θυγατρικές του, η Hengda Real Estate, διαπραγματεύθηκε σχέδιο για την αποπληρωμή των τόκων μιας ομολογίας που έχει διάρκεια μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Evergrande για καταβολή των τόκων δύο ομολόγων 

Η Evergrande σε αριθμούς

Evergrande: Έχασε πληρωμές προς 2 τράπεζες -Κρίσιμη ημέρα η Πέμπτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider