ΕΕ: Αναθεώρηση της οικονομικής διακυβέρνησης - Η συζήτηση θα διαρκέσει όλο το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Αναθεώρηση της οικονομικής διακυβέρνησης - Η συζήτηση θα διαρκέσει όλο το 2022
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπενθύμισε ότι στη χρηματοπιστωτική κρίση χρειάστηκαν 8 χρόνια για να επιστρέψει το ευρωπαϊκό ΑΕΠ σε επίπεδα προ κρίσης.

«Δεν θα επαναλάβουμε το ίδιο λάθος» που κάναμε στην προηγούμενη οικονομική κρίση με την βιαστική επιστροφή στη δημοσιονομική λιτότητα που προκάλεσε ύφεση, υποσχέθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Τα διδάγματα από την προηγούμενη οικονομική κρίση μπορούν να μας βοηθήσουν, είπε.

Η ίδια τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η συζήτηση για την αναθεώρηση της οικονομικής διακυβέρνησης, μια συζήτηση που θα διαρκέσει όλο το 2022, προτού δηλαδή επανενεργοποιηθούν οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπενθύμισε ότι στη χρηματοπιστωτική κρίση χρειάστηκαν 8 χρόνια για να επιστρέψει το ευρωπαϊκό ΑΕΠ σε επίπεδα προ κρίσης, ενώ αυτή τη φορά εκτιμάται ότι το ΑΕΠ των χωρών της ΕΕ θα επιστρέψει σε επίπεδα προ κρίσης ως το τέλος του χρόνου, καθώς η ανάπτυξη αποδεικνύεται υψηλότερη από το αναμενόμενο. Παράλληλα επισήμανε ότι οι επενδύσεις που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης βοηθούν τη βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη και τη μακροπρόθεσμη ευημερία, ενώ θα αντιμετωπιστούν δομικά προβλήματα των οικονομιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποιεί για μια «πανδημία των ανεμβολίαστων»

gazzetta
gazzetta reader insider insider