H Boeing αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τη ζήτηση αεροσκαφών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Boeing αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τη ζήτηση αεροσκαφών
Η Boeing αναθεώρησε ανοδικά τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις για τη ζήτηση, καθώς η επανέναρξη των αεροπορικών ταξιδιών στις εσωτερικές αγορές, όπως των ΗΠΑ, μετριάζει τις πιο ζοφερές εκτιμήσεις του κλάδου που παρατηρήθηκαν στο αποκορύφωμα του lockdown πέρυσι.

Στην αναθεώρηση των μακροπρόθεσμων εκτιμήσεών της σχετικά με την ζήτηση αεροσκαφών προχώρησε η Boeing, καθώς η ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου σε συνδυασμό με την επανέναρξη των αεροπορικών ταξιδιών, βάζει «φρένο» στις μέχρι πρότινος δυσοίωνες προβλέψεις για την προοπτική ολόκληρης της αεροναυπηγικής βιομηχανίας.

Αναλυτικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός εκτιμά πως την επόμενη 20ετία, οι παραδόσεις εμπορικών αεροσκαφών θα ανέλθουν σε 43.610, με την συνολική τους αξία να υπερβαίνει τα 7 δισ. δολάρια, την στιγμή που η προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας έκανε λόγο για 43.110 παραδόσεις.

Στην εκτίμησή της για την επόμενη δεκαετία -η οποία παραμένει ευάλωτη σε ενδεχόμενες νέες παγκόσμιες κρίσεις, όπως αυτή της πανδημίας του κορονοϊού-, η Boeing αναμένει πως οι παραδόσεις αεροσκαφών θα ανέλθουν σε 19.330, ενώ οι προηγούμενες προβλέψεις έκαναν λόγο για 18.350 παραδόσεις αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το Reuters, η εκτίμηση της εταιρείας για τις παραδόσεις της επόμενης 10ετίας είναι κατά 6% χαμηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη του 2019, ωστόσο είναι βελτιωμένη κατά 5% σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Boeing το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider