Ελλάδα
12-09-2021 | 16:03

Σταϊκούρας: Οι πυλώνες της ισχυρής ανάκαμψης στην μετά-κορονοϊό εποχή

Newsroom
Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Οι πυλώνες της ισχυρής ανάκαμψης στην μετά-κορονοϊό εποχή
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης την ερχόμενη διετία αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση επιδεικνύει εγρήγορση κι αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων.

Πιο αναλυτικά, σε άρθρο του στο political.gr, ο κ. Σταϊκούρας τονίζει πως κατά την διάρκεια των κρίσεων με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η χώρα τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση άπλωσε ένα «δίχτυ προστασίας» από τις επιπτώσεις της πανδημίας με μέτρα ύψους 41 δισ. ευρώ πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα ύψους 1,6 δισ. ευρώ που λήφθηκαν από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι και σήμερα για την αποκατάσταση και τη στήριξη όσων περιοχών της χώρας επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως το βλέμμα του οικονομικού επιτελείου παραμένει στραμμένο στην μετά-κορονοϊό εποχή, με στόχο να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη υψηλής, έξυπνης, διατηρήσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για τα επόμενα δύο χρόνια, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως σε αυτούς περιλαμβάνονται:

  • στοχευμένη ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων με σταδιακή μετάβαση σε μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας
  • υλοποίηση συνετής δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση περαιτέρω μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών
  • διατήρηση ισχυρών ταμειακών αποθεμάτων μέσα από την υλοποίηση συνεπούς, έξυπνης και διορατικής εκδοτικής στρατηγικής
  • επίτευξη βιώσιμης πιστωτικής επέκτασης μέσα από την περαιτέρω ισχυροποίηση του τραπεζικού συστήματος
  • υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων
  • ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων με αιχμή το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027
  • διαμόρφωση ενός πιο ευέλικτο ευρωπαϊκού δημοσιονομικού πλαισίου

Αύριο η εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε από την ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών:

Αύριο, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι δηλώσεις θα γίνουν στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομικών και θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ. Θα ακολουθήσει ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.