UBS: Οι Κινέζες θα οδηγήσουν μια καταναλωτική «έκρηξη» 5,3 τρισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Οι Κινέζες θα οδηγήσουν μια καταναλωτική «έκρηξη» 5,3 τρισ. δολαρίων
Πληθυσμός στην Κίνα
Η αύξηση της κατανάλωσης έως το 2030 θα οφείλεται κατά 80% στην επέκταση του εισοδήματος των γυναικών.

Οι Κινέζες θα είναι οι κινητήριες δυνάμεις μιας αναμενόμενης έκρηξης των καταναλωτικών δαπανών ύψους 5,3 τρισ. δολαρίων την επόμενη δεκαετία καθώς τα εισοδήματά τους θα αυξηθούν, αναφέρει η UBS.

Η αύξηση της κατανάλωσης έως το 2030 θα οφείλεται κατά 80% στην επέκταση του εισοδήματος των γυναικών, έγραψε σε έκθεση της Παρασκευής η Κριστίν Πενγκ, επικεφαλής του καταναλωτικού τομέα της Κίνας στην UBS Global Research.

«Προβλέπουμε ότι οι Κινέζες θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αύξηση της κατανάλωσης της Κίνας», δήλωσε η Πενγκ. «Αναμένουμε ότι τα αποτελέσματα της σημαντικής προόδου στην εκπαίδευση των γυναικών στην Κίνα τα τελευταία 20 χρόνια θα πάρουν σάρκα και οστά, βελτιώνοντας την κοινωνική τους θέση, ιδιαίτερα την κατάστασή τους στον εργασιακό χώρο».

Η εκτιμώμενη αύξηση της κατανάλωσης των νοικοκυριών την επόμενη δεκαετία σημαίνει ότι η Κίνα θα συνεισφέρει περίπου το 27% της παγκόσμιας κατανάλωσης έως το 2030, προβλέπει η UBS. Το ποσοστό συγκρίνεται με το προβλεπόμενο 19% για τις ΗΠΑ.

Η βελτίωση των οικονομικών των γυναικών στην Κίνα μαζί με την αύξηση του μεριδίου των νοικοκυριών ενός ατόμου, θα μπορούσε επίσης να αλλάξει τη δομή της κατανάλωσης στη χώρα, με περισσότερες δαπάνες σε τομείς όπως τα κατοικίδια ζώα, τα υγιεινά τρόφιμα και η μπύρα σε σχέση με άλλους παραδοσιακούς καταναλωτικούς τομείς, έγραψε η Πενγκ.

«Αυτό θα ωφελήσει τις διεθνείς εταιρείες στον τομέα της πολυτέλειας, των καλλυντικών, των αθλητικών ειδών, της μπύρας, των αυτοκινήτων, των ταξιδιών, της διαμονής και του ελεύθερου χρόνου», ανέφερε.

Ωστόσο, τα επίπεδα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ των γυναικών θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την αύξηση της κατανάλωσης, σύμφωνα με την έρευνα, υποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες τείνουν να επενδύουν όλο και περισσότερα από τα εισοδήματά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider