Οικονομία | Διεθνή
06-09-2021 | 10:05

Γερμανία: Σε ιστορικό υψηλό αυξήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Σε ιστορικό υψηλό αυξήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν τον Ιούλιο οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Δευτέρα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις οικονομολόγων, που ανέμεναν μείωση της τάξης του 1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η στατιστική αρχή της Γερμανίας, οι παραγγελίες για εγχώρια βιομηχανικά προϊόντα στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης τον Ιούλιο σημείωσαν αύξηση 3,4% σε μηνιαία βάση σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους και βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από το 1991, όταν και άρχισαν οι σχετικές μετρήσεις. Παράλληλα, προς τα πάνω αναθεωρήθηκε και η αύξηση που κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο, η οποία τελικά διαμορφώθηκε στο 4,6%.

Σύμφωνα με την Destatis, η αύξηση των παραγγελιών οφείλεται εν πολλοίς στη σημαντική αύξηση της ζήτησης από το εξωτερικό, η οποία ανήλθε στο 8%, ενώ η εγχώρια ζήτηση κατέγραψε άνοδο 2,5%.

Σε ετήσια βάση, η παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 24,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η αύξηση σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020 -τον τελευταίο μήνα πριν το πέρασμα της πανδημίας στην Ευρώπη- ανήλθε στο 15,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.