ΗΠΑ: Εκατομμύρια πολίτες χάνουν τα επιδόματα ανεργίας, λόγω της λήξης των υποστηρικτικών μέτρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Εκατομμύρια πολίτες χάνουν τα επιδόματα ανεργίας, λόγω της λήξης των υποστηρικτικών μέτρων
Επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ
Πάνω από 9 εκατ. Αμερικανοί θα χάσουν πλήρως τα χρήματα από τα προγράμματα στήριξης που τέθηκαν σε ισχύ τον Μάρτιο του 2020 λόγω του κορονοϊού.

Περίπου 12 εκατ. Αμερικανοί πολίτες που λάμβαναν για τους τελευταίους 18 μήνες χρήματα από κρατική ενίσχυση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα χάσουν πλήρως ή σε μεγάλο βαθμό τη στήριξη που είχαν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου

Η αιτία βρίσκεται στην εκπνοή του έκτακτου προγράμματος ενίσχυσης των πολιτών χωρίς εργασία που τέθηκε σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού από τον Μάρτιο του 2020 και δεν ανανεώθηκε για τρίτη φορά από τους Αμερικανούς νομοθέτες.

Σύμφωνα με το think tank The Century Foundation, περί τα 8,8 εκατ. Αμερικανών θα χάσουν πλήρως τα χρήματα της κρατικής ενίσχυσης που έφταναν έως και 321 ανά άτομο κάθε εβδομάδα ή 38% του μισθού που λάμβαναν προτού τεθούν χωρίς δουλειά λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον 3 εκατ. Αμερικανών θα δουν την κρατική ενίσχυση που λάμβαναν να μειώνεται έως και 300 δολάρια ανά εβδομάδα, σύμφωνα με την εκτίμηση του think tank.

Σημειώνεται πως από τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο συνολικά 26 πολιτείες των ΗΠΑ είχαν προχωρήσει στην ολοκλήρωση των προγραμμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: 10 εκατ. πολίτες χάνουν τα επιδόματα ανεργίας από τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider