Ποιό σημαντικό project 70 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης είναι στα «σκαριά»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιό σημαντικό project 70 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης είναι στα «σκαριά»
Προχωρούν οι διαδικασίες για μεγάλο αρδευτικό έργο στις περιοχές ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ- ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ. Ανήκει στη «λίστα» υποδομών με ευρωπαϊκή «σφραγίδα»-χρηματοδότηση.

Ένα σημαντικό έργο, που εντάσσεται στο «πακέτο» υποδομών άμεσης προτεραιότητας στήριξης του πρωτογενούς τομέα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στη λίστα των projects που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, προωθεί το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο λόγος για το έργο «ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ- ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥ Α' ΦΑΣΗ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, για το οποίο το Υπουργείο Υποδομών προχωρά σε διαπραγμάτευση για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών (ημερομηνία 25/08/2021), η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19), προσκαλεί την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 11.00 π. μ., σε διαδικασία διαπραγμάτευσης την εταιρεία «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΤΕΜ», προκειμένου να συνάψει σύμβαση με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στη συμπλήρωση Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων για τη δημοπράτηση του έργου με τίτλο: «ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ - ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥ Α' ΦΑΣΗ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ»».

Σημειώνεται, όπως έχει αναδείξει το insider, ότι η προώθηση σημαντικών εγγειοβελτιωτικών, αρδευτικών και αντιπλημμυρικών έργων (σχεδόν 1.5 δις ευρώ το συνολικό ύψος) αποτελεί σαφή προτεραιότητα του υπουργείο Υποδομών, ενώ αρκετά τέτοια projects έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης (200 εκατ. ευρώ που θα μπουν από το Ταμείο).

Πολλά από τα έργα του σχεδίου θα υλοποιηθούν ακόμα και ως Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, καθότι αποτελούν μεγάλες επενδύσεις και θα αντλήσουν χρηματοδότηση από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ώριμο και αφορά στην κατασκευή αποχετευτικών, στραγγιστικών – αντιπλημμυρικών έργων για την άρδευση περίπου 35.000 στρεμμάτων στην περιοχή του δήμου Αμφιλοχίας. Το έργο αποσκοπεί στην αξιοποίηση της γεωργικής περιοχής, στην οποία περιλαμβάνονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αλλά και ελαιώνες - οπωρώνες, καθώς και στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής με έργα που προτείνονται σε τμήματα ρεμάτων.

Όπως προκύπτει πάντως από την «πρόσκληση» της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, το έργο ακόμα έχει ελλείψεις σε επίπεδο μελετών αφού προκύπτει ότι δεν έχουν συνταχθεί κτηματολογικά διαγράμματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα «στοιχειωμένα» έργα υποδομών στη Λέσβο

gazzetta
gazzetta reader insider insider