Γερμανικό δικαστήριο καλεί τον Nord Stream 2 να υπακούσει στους νόμους της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανικό δικαστήριο καλεί τον Nord Stream 2 να υπακούσει στους νόμους της ΕΕ
Δικαστήριο του Ντίσελντορφ αποφάσισε να απορρίψει αίτημα των χειριστών του αγωγού που υποστηρίζεται από την Gazprom, που ανέφεραν στο αίτημα τους πως οι κανόνες της ΕΕ είναι μεροληπτικοί.

Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε πως ο αγωγός φυσικού αέριου Nord Stream 2 δεν αποτελεί εξαίρεση από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ορίζουν ότι οι ιδιοκτήτες των αγωγών πρέπει να είναι διαφορετικοί από τους προμηθευτές του αερίου που τους διατρέχει ώστε να διασφαλίζονται οι κανόνες του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με το Reuters, δικαστήριο του Ντίσελντορφ αποφάσισε να απορρίψει αίτημα των χειριστών του αγωγού που υποστηρίζεται από την Gazprom, που ανέφεραν στο αίτημα τους πως οι κανόνες είναι μεροληπτικοί.

Σημειώνεται πως οι κανόνες της ΕΕ ορίζουν ότι οι εταιρείες που παράγουν, μεταφέρουν και διανέμουν αέριο στην Ένωση πρέπει να είναι ξεχωριστές, ώστε να διασφαλίζεται ο δίκαιος ανταγωνισμός στην αγορά και στο να αποτρέπονται οι επιχειρήσεις από το να εμποδίσουν ανταγωνιστές τους στην πρόσβαση κρίσιμων δομών.

Η αρχή διαχείρισης του Nord Stream 2 υποστηρίζει πως οι παραπάνω κανόνες, που υιοθετήθηκαν το 2019, θεσμοθετήθηκαν για να εμποδίσουν τη δημιουργία του αγωγού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία σε Μέρκελ: Επικίνδυνο γεωπολιτικό όπλο ο Nord Stream 2

gazzetta
gazzetta reader insider insider