Σαουδική Αραβία: Εκτοξεύτηκαν 126% οι εξαγωγές πετρελαίου τον Ιούνιο σε πάνω από $16 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαουδική Αραβία: Εκτοξεύτηκαν 126% οι εξαγωγές πετρελαίου τον Ιούνιο σε πάνω από $16 δισ.
Αύξηση 123% σημείωσε η αξία των εξαγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τον Ιούνιο, φτάνοντας τα 61,5 δισ. ριάλ (16,4 δισ. δολάρια) σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Αύξηση 123% σημείωσε η αξία των εξαγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τον Ιούνιο, φτάνοντας τα 61,5 δισ. ριάλ (16,4 δισ. δολάρια) σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Οι εξαγωγές, εκτός του πετρελαίου, αυξήθηκαν κατά περίπου 41%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι συνολικές εξαγωγές κατέγραψαν άνοδο κατά σχεδόν 92% τον Ιούνιο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, όταν το διεθνές εμπόριο ανακόπηκε από τα lockdowns και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι εξαγωγές πετρελαίου αντιστοιχούσαν στο 72% των συνολικών εξαγωγών τον Ιούνιο, από 62% τον Ιούνιο του 2020.

Η Σαουδική Αραβία, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο επλήγη σημαντικά το περασμένο έτος καθώς οι τιμές σημείωσαν βουτιά και τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας ζημίωσαν την υπόλοιπη οικονομία.

Αλλά το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε στο β' τρίμηνο, για πρώτη φορά από την κρίση του κορονοϊού, χάρη στη χαλάρωση των περιορισμών και την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider