Ιαπωνία: Νέο άλμα στις εξαγωγές τον Ιούλιο, ωστόσο υποχώρησαν οι παραγγελίες μηχανημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιαπωνία: Νέο άλμα στις εξαγωγές τον Ιούλιο, ωστόσο υποχώρησαν οι παραγγελίες μηχανημάτων
Διψήφιο ποσοστό αύξησης πέτυχαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, με ώθηση από τις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων  στις ΗΠΑ.

Διψήφιο ποσοστό αύξησης πέτυχαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, με ώθηση από τις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, σε μια θετική ένδειξη για την προσανατολισμένη στο εμπόριο οικονομία. Λιγότερο θετικά, ωστόσο, ήταν τα στοιχεία για τις κεφαλαιακές δαπάνες, που υποχώρησαν για πρώτη φορά σε διάστημα 4 μηνών.

Η μεικτή εικόνα καταδεικνύει το ευάλωτο της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, η οποία «έτρεξε» με ρυθμό 1,3% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου χάρη στις ισχυρές εξαγωγές και την απρόσμενη αύξηση στην ιδιωτική κατανάλωση.

Παρολ'αυτά, οι παρατεταμένοι περιορισμοί λόγω κορονοϊού στα μπαρ, τα εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες που απαιτούν δια ζώσης επαφή σκιάζουν τις προοπτικές αυξάνοντας τι πιέσεις για τον πρωθυπουργό Yoshihide Suga να θεσπίσει ακόμη ένα μεγάλο πακέτο στήριξης της οικονομία.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών έδειξαν ότι οι ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν 37% σε ετήσια βάλη τον Ιούλιο, ρυθμός ελαφρώς χαμηλότερος από το 39% που ανέμεναν οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters. Η τόσο μεγάλη άνοδος είναι αποτέλεσμα και της περυσινής βουτιάς που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 28,5% τον Ιούλιο, έναντι εκτίμησης για 35,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider