Η ΕΚΤ αίρει τους περιορισμούς για τα μερίσματα των τραπεζών από τέλη Σεπτεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΚΤ αίρει τους περιορισμούς για τα μερίσματα των τραπεζών από τέλη Σεπτεμβρίου
Έτοιμη να άρει του περιορισμούς στην καταβολή μερισμάτων και τα buybacks είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλώντας τες να παραμείνουν προσεκτικές δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από την πανδημία, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Έτοιμη να άρει του περιορισμούς στην καταβολή μερισμάτων και τα buybacks των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλώντας τες να παραμείνουν προσεκτικές δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από την πανδημία, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η ΕΚΤ αποφάσισε «να μην επεκτείνει πέραν του Σεπτεμβρίου του 2021 τη σύστασή της για τον περιορισμό, από πλευράς των τραπεζών, των χορηγούμενων μερισμάτων τους«, αναφέρεται σε ανακοίνωση της. «Αντ'αυτού οι επόπτες θα εξετάζουν τα κεφάλαια και τα πλάνα διανομής κάθε τράπεζας στο πλαίσιο της εποπτικής διαδικασίας».

Με την οικονομία της ευρωζώνης να ανακάμπτει καθώς ο εμβολιασμός των πολιτών συνεχίζεται και οι επιχειρήσεις ανοίγουν εκ νέου, οι ρυθμιστικές αρχές ήταν σχεδόν υποχρεωμένες να άρουν τους σχετικούς περιορισμούς, οι οποίοι είχαν δεχθεί σφοδρή κριτική από κορυφαία στελέχη του τραπεζικού κλάδου, που ανησυχούσαν για τις τιμές των μετοχών των τραπεζών. Η απόφαση της ΕΚΤ ακολουθεί την αντίστοιχη της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία ήρε όλους τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στις HSBC, Barclays, Standard Chartered και σε άλλες μεγάλες τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider