Βελτιωμένη προσφορά μόνο από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την Εγνατία Οδό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βελτιωμένη προσφορά μόνο από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την Εγνατία Οδό
Το ΤΑΙΠΕΔ ζητάει μόνο μία βελτιωμένη οικονομική προσφορά για τον διαγωνισμό παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μαζί με την Egis, έχουν το προβάδισμα. Το «κλειδί» της διαφοράς άνω του 15%.

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ… φαίνεται να συνεχίζει μόνος του στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, φέρεται να έδωσε οικονομική προσφορά που απέχει 15% και άνω της άλλης διεκδικήτριας κοινοπραξίας (Vinci-Μυτιληναίος-ΑΒΑΞ).

Προ ολίγου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανακοίνωσε ότι συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να ζητήσει μία βελτιωμένη προσφορά για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της για χρονική περίοδο 35 ετών.

Άρα, δεν ζήτηση προσφορά και από τις δύο κοινοπραξίες.

Πληροφορίες θέλουν η κοινοπραξία από την οποία ζητήθηκε η βελτιωμένη προσφορά να είναι αυτή των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis. Δεδομένου ότι η ανακοίνωση αναφέρεται σε μία βελτιωμένη προσφορά, αυτό σημαίνει ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνεχίζει μόνη της και καλείται να υποβάλει βελτιωμένη οικονομική πρόταση.

Χτες, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά την του συνεδρίασή του προχώρησε στην αποσφράγιση των Φακέλων Β’ των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών, για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της, για χρονική περίοδο 35 ετών, που κατατέθηκαν την 01/04/2021 από τις ενώσεις προσώπων (με αλφαβητική σειρά):

1) VINCI HIGHWAYS S.A.S. - VINCI CONCESIONES S.A.S. - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε.

2) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας και αφού διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, ακολουθεί η διαδικασία υποβολής βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, η οποία θα λάβει χώρα κατόπιν νεότερης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως προ ημερών είχε αναφέρει το insider, «το Δ.Σ. θα κληθεί να ανοίξει τις αποτιμήσεις, να τις ελέγξει, να διαπιστώσει αν βρίσκονται εντός του εύρους που έχουν ορίσει το ΤΑΙΠΕΔ και οι σύμβουλοι. Θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές και οι σύμβουλοι θα ελέγξουν ότι έχουν καλώς. Ως είθισται να συμβαίνει όμως, εφόσον η διαφορά ανάμεσα στις δύο προσφορές είναι έως 15%, το ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει βελτιωμένες προσφορές και από τα δύο σχήματα τα οποία δεν θα γνωρίζουν το ένα την πρόταση του άλλου. Εάν η οικονομική διαφορά ανάμεσα στις δύο κοινοπραξίες υπερβαίνει το 15%, τότε το ΤΑΙΠΕΔ έχει το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένη πρόταση, αλλά μόνο από τον ένα υποψήφιο, προφανώς αυτόν που έχει δώσει υψηλότερη οικονομική προσφορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider