ING: Βελτιώνει εμπροσθοβαρώς τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία - Στο 4,7% η ανάπτυξη το 2021

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ING: Βελτιώνει εμπροσθοβαρώς τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία - Στο 4,7% η ανάπτυξη το 2021
Για το σύνολο του έτους, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα προσεγγίσει το 4,5%, από 3% που εκτιμούσε τον Απρίλιο, λόγω της καλύτερης εικόνας που διαμορφώθηκε στο α' τρίμηνο του έτους.

Από το β΄τρίμηνο του φετινού έτους αναμένεται να ισχυροποιηθεί η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας όπως εκτιμά πλέον ο ολλανδικός οίκος ING, μετά και την τελευταία αναθεώρηση των εκτιμήσεών του.

Συγκεκριμένα, για το σύνολο του έτους, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα προσεγγίσει το 4,7%, από 3% που εκτιμούσε τον Απρίλιο, λόγω της καλύτερης εικόνας που διαμορφώθηκε στο α' τρίμηνο του έτους. Έτσι, για το β΄τρίμηνο η ελληνική οικονομία αναμένεται να ανακάμψει κατά 8,5% το β' τρίμηνο, και 7,4% το γ' τρίμηνο προτού υποχωρήσει στο 6% το δ' τρίμηνο.

ING

Για το 2022 και το 2023, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να υποχωρήσει στο 3,3% και το 2,5% αντίστοιχα, από 4,2% και 1,5% που εκτιμούσε προηγουμένως η ING.

Από την άλλη, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα ενισχυθεί κατά 4,4%, 4% και 1,7% αντίστοιχα για το διάστημα 2021 - 2023, ενώ για τις ΗΠΑ κατά 6,9% 4,8% και 3%.

Αξίζει να επισημάνουμε, πως η ING έχει κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου», επισημαίνοντας, πως η πανδημία πλήττει ανομοιογενώς τόσο τις ευρωπαϊκές χώρες όσο και κλάδους των οικονομιών, προκαλώντας πιθανώς μεγαλύτερες ανισορροπίες τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider