Ευρωζώνη: Κάτω από τα 10 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα τον Απρίλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Κάτω από τα 10 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα τον Απρίλιο
Σημαντικά κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Υπό των 10 δισ. ευρώ υποχώρησε το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Ειδικότερα, το εμπορικό πλεόνασμα των χωρών του ευρώ διαμορφώθηκε στα 9.48 δισ. ευρώ από 18.3 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στα 15 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Eurostat, οι εξαγωγές μηχανημάτων και οχημάτων από το σύνολο της ΕΕ, αυξήθηκαν 11,9% στο πρώτο τετράμηνο του 2021, διευρύνοντας το πλεόνασμα σε αυτή την κατηγορία στα 58.5 δισ. ευρώ από τα 48.5 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Το εμπορικό έλλειμμα με τον μεγαλύτερο της εμπορικό εταίρο της Ένωσης, την Κίνα, διευρύνθηκε, αλλά αντισταθμίστηκε από τα αυξημένα εμπορικά πλεονάσματα με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Συνολικά το εμπόριο με τη Βρετανία υποχώρησε καθώς η χώρα έφυγε από την εσωτερική αγορά της ΕΕ στην αρχή του έτους, αλλά το πλεόνασμα αυξήθηκε διότι οι εισαγωγές από τη Βρετανία υποχώρησαν 27,1% στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν μόνο 3,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider