Ελλάδα
07-06-2021 | 17:53

Γραφάκος (ΥΠΕΝ): Μέχρι στιγμής έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων

Newsroom
Μοιράσου το
Γραφάκος (ΥΠΕΝ): Μέχρι στιγμής έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υλοποίησης των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας ς Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

Μιλώντας στις εργασίες του 9ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης και στη συζήτηση για τη διαχείριση αποβλήτων και την κυκλική οικονομία, ο κ. Γραφάκος αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση αποβλήτων, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 3 Ιουνίου, λέγοντας ότι προχωρούν τα έργα στο σύνολο της επικράτειας με γοργούς ρυθμούς, με άμεσο στόχο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δημοπρατήσεις των ΜΕΑ μέχρι το τέλος του 2021.

Μέχρι στιγμής έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες, γεγονός που συμβάλλει τόσο στην επίτευξη των στόχων της κυκλικής οικονομίας, όσο και στην επίτευξη του στόχου της ταφής αποβλήτων σε ποσοστό 10% μέχρι το 2030. Επίσης, σημείωσε ότι το σύνολο των αναγκαίων υποδομών έχει πλέον χωροθετηθεί.

Μετά το πέρας της συμμετοχής του στο Συνέδριο, ο κ. Γραφάκος συναντήθηκε στο Δημαρχείο Πατρών με τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη και τον Πρόεδρο ΦΟΔΣΑ Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες που αφορούν στη δημοπράτηση της ΜΕΑ Αχαΐας, η οποία αναμένεται να γίνει έως το τέλος του μήνα.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.