ΗΠΑ: Κοντά σε υψηλά έτους οι νέες προσλήψεις εργαζομένων τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Κοντά σε υψηλά έτους οι νέες προσλήψεις εργαζομένων τον Μάιο
Επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ
Τα στοιχεία της ADP ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Συνολικά 978.000 νέες προσλήψεις εργαζομένων πραγματοποιήσαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ για τον Μάιο, με τον σχετικό αριθμό να φτάνει στο δεύτερο μεγαλύτερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την έκθεση της ADP, για τον Μάιο πραγματοποιήθηκαν 978.000 νέες προσλήψεις από 654.000 νέες προσλήψεις τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν μια μέτρηση στις 680.000 προσλήψεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση προσλήψεων στις ΗΠΑ από τον Ιούνιο του 2020 (4.35 εκατ. προσλήψεις), με τα στοιχεία να διαβάζονται ως «σημάδι» για την ενίσχυση ανάκαμψης στην αμερικανική οικονομία.

Οι κλάδοι που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση προσλήψεων ήταν της εστίασης/διασκέδασης και των υγειονομικών υπηρεσιών.

Τα στοιχεία της ADP έρχονται λίγο πριν από τις ανακοινώσεις των επίσημων δεδομένων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Μάιο από το υπουργείο Εργασίας της χώρας, που ανακοινώνονται αύριο.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έπεσαν σε νέο προ-κορονοϊού χαμηλό, ανερχόμενες στα 385.000 από 405.000 προηγουμένως.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 405.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν στις 3.77 από 3.60 εκατ. προηγουμένως και έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 3.61 εκατ. αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider