Διεθνή
31-05-2021 | 15:06

Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί για την απειλή του πληθωρισμού

Newsroom
Μοιράσου το
Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί για την απειλή του πληθωρισμού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί για την απειλή του πληθωρισμού, εξαιτίας του αυξημένου λειτουργικού κόστους, με τους περιορισμούς της πανδημίας και τις διακοπές στις εφοδιαστικές αλυσίδες να οδηγούν σε ελλείψεις υλικών, αλλά και λόγω κάμψης στον ανταγωνισμό ως αποτέλεσμα των χρεοκοπιών. 

«Ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί προσωρινά, αλλά η μακροπρόθεσμα προοπτική παραμένει ασαφής, με κίνδυνος για περαιτέρω άνοδο», αναφέρει ο οργανισμός στην Έκθεση του. «Ένας συνδυασμός πιθανών αρνητικών επιπτώσεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες ενδέχεται να αυξήσει τον πληθωρισμό περισσότερο από το αναμενόμενο».

Ο ΟΟΣΑ κάλεσε τις κεντρικές τράπεζες των αναπτυγμένων οικονομιών να διατηρήσουν την προσαρμοστική πολιτική τους και να επιτρέψουν προσωρινές υπερβάσεις στους στόχους τους για τον πληθωρισμό. 

«Δεν είναι καιρός να ανησυχούμε για τον πληθωρισμό, αν και πάντοτε πρέπει να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται πως ανοδική πορεία κατέγραψε ο πληθωρισμός και τον Μάιο στη Γερμανία φτάνοντας στο 2,4% από 2,1% το Απρίλιο, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Αυξήθηκε ο πληθωρισμός στο 2,4% τον Μάιο