Bloomberg: Το Ελληνικό είναι το μεγάλο τεστ της ανάκαμψης μετά την πανδημία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Το Ελληνικό είναι το μεγάλο τεστ της ανάκαμψης μετά την πανδημία
Ως ένα τεστ για την ανάκαμψη μετά την πανδημία χαρακτηρίζει το Bloomberg το project του Ελληνικού, σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης ετοιμάζεται να προχωρήσει.

Ως ένα τεστ για την ανάκαμψη μετά την πανδημία χαρακτηρίζει το Bloomberg το project του Ελληνικού, σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης ετοιμάζεται να προχωρήσει.

Το σχέδιο των 8 δισ. ευρώ προσφέρει έναν μαγευτικό συνδυασμό δημόσιων πάρκων, παραθαλάσσιων κατοικιών και πολυτελών καταστημάτων και γραφείων, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Με έκταση που αντιστοιχεί σε τρεις φορές το Μονακό, το έργο θα μπορούσε να προσθέσει έως και 4,4% στην οικονομία της χώρας και 75.000 θέσεις εργασίας όταν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την Lamda.

Ωστόσο, επισημαίνει το Bloomberg, το project του Ελληνικού, όπως και πολλά άλλα νέα έργα στην «αθηναϊκή ριβιέρα», εξαρτάται από τον εάν ο κόσμος θα επανέλθει σε προ κορονοϊού ρυθμούς. Με τις τιμές να ξεπερνούν την οικονομική δυνατότητα των περισσότερων Ελλήνων, η χώρα στηρίζεται στον ήλιο και τη θάλασσα για να προσελκύσει Σουηδούς συνταξιούχους, Σαουδάραβες επιχειρηματίες και ψηφιακούς νομάδες κάθε τύπου για να επενδύσουν μακριά από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα πρώτα σημάδια είναι υποσχόμενα. Οι τιμές ακινήτων στην περιοχή του Ελληνικού έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, σκαρφαλώνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις πάνω από τα 7.000 ευρώ το τετραγωγικό.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιχειρεί να προσελκύσει επενδύσεις πίσω στη χώρα με φοροαπαλλαγές για όσους επιθυμούν να μεταφέρουν εδώ την έδρα τους.

Με την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό να πλησιάζει, και άλλοι επενδυτές αρχίζουν να στρέφουν το βλέμμα τους και να σχεδιάζουν έργα σε μια περιοχή που κυριαρχείται από παλιά, αποκρουστικά κτίρια.

Ενώ, όμως το Ελληνικό υπόσχεται μεγάλη αναβάθμιση της περιοχής, οι πιέσεις να γίνουν όλα σωστά αυξάνονται. Υπάρχει κίνδυνος να καταλήξουμε με μια αθηναϊκή εκδοχή της συνοικίας Μπαρτσελονέτα της Μπαρτσελόνα -ενός σύγχρονου θύλακα με συνωστισμό που στέκει άβολα δίπλα στην υπόλοιπη καταλανική πόλη. Παράλληλα, δεν αποκλείονται οι εντάσεις με τις νέες αφίξεις, με τον δήμαρχο του Ελληνικού να επιμένει ότι οι ντόπιοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider