Κίνα: Εκτόξευση εμπορικής δραστηριότητας με ξένες χώρες τον Απρίλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Εκτόξευση εμπορικής δραστηριότητας με ξένες χώρες τον Απρίλιο
Οι εξαγωγές της Κίνας εκτοξεύθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο καθώς η παγκόσμια ζήτηση για τα κινέζικα προϊόντα παρέμεινε σε ανοδική πορεία.

Οι εξαγωγές της Κίνας εκτοξεύθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο καθώς η παγκόσμια ζήτηση για τα κινέζικα προϊόντα παρέμεινε σε ανοδική πορεία, με τις χώρες να βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι εξαγωγές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 32,3% στα 32,05 δισ. δολάρια, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, πάνω από τις εκτιμήσεις για 24,1% από έρευνα του Reuters.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 43,1%, στα 13,94 δισ. δολάρια, επίσης πάνω από το εκτιμώμενο 42,5%.

Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν λόγω της ζήτησης για ηλεκτρονικά είδη και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, ενώ η Κίνα αγόρασε περισσότερα ενσωματωμένα κυκλώματα εν μέσω των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και της έλλειψης σε τσιπ.

Οι εισαγωγές προϊόντων από την Αυστραλία αυξήθηκαν 49% τον Απρίλιο, ή 14,87 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 20% ή 5,25 δισ. δολάρια.

Οι εξαγωγές προς την ΕΕ αυξήθηκαν 24% στα 39,92 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 43% στα 26,79 δις δολάρια.

Σημειώνεται πως με τις παραπάνω χώρες εντάθηκε η εμπορική δραστηριότητα της Κίνας, παρά τις μεταξύ τους πολιτικές εντάσεις του τελευταίου διαστήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider