Γεωργιάδης: Έρχονται νέες επενδύσεις στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Έρχονται νέες επενδύσεις στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης
Ο υπουργός Ανάπτυξης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης.

Νέες επενδύσεις στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης από ιδιωτικές εταιρείες προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παρευρισκόμενος στα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει «θετικές εκπλήξεις» προς τον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, οι λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της μονάδας, ο κ. Γεωργιάδης εξήρε την επενδυτική στρατηγική της Pharmathen, σημειώνοντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, επιτυγχάνοντας τόσο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και την παραγωγή καινοτομίας.

Υπογράμμισε δε ότι η εταιρεία κατάφερε μέσα στη δίνη της κρίσης -το 2015- να προσελκύσει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, όταν η BC Partners εισήλθε στο μετοχικό της κεφάλαιο, πραγματοποιώντας μια μεγάλη άμεση ξένη επένδυση.

Στα εγκαίνια της επένδυσης βρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider