Μια πρωτότυπη ευκαιρία ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης προσφέρει η Ζυθοποιία Πηνειού, η ελληνική επιχείρηση η οποία παράγει την δική της τοπική μπύρα.

Το ζυθοποιείο είναι μεταξύ άλλων γνωστό για τον καινοτόμο τρόπο λειτουργίας του καθώς προσφέρει τη δυνατότητα παραγωγής μπίρας ιδιωτικής ετικέτας. Παρέχεται εξοπλισμός ζυθοβραστηρίου 20 hl και δεξαμενών ζύμωσης 20 και 40 hl καθώς και μηχανές εμφιάλωσης και συσκευασίας γυάλινων φιαλών και πλήρωσης βαρελιών. Παράλληλα, στη διάθεση των ενδιαφερομένων είναι και το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει ένα εργοστάσιο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και με παραγωγή που μέχρι και το τέλος του 2019 θα αγγίξει τα 2.000 εκατόλιτρα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, με τη δραστηριότητά της, ενισχύει «την τοπική οικονομία και την χώρα μας, χρησιμοποιώντας το μεράκι των ανθρώπων και πρώτες ύλες από την περιοχή μας».

Πρόσφατα, η εταιρεία πρόσθεσε μια νέα ετικέτα, την LoLA American I.P.A, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη μαζί με τα άλλα δύο προϊόντα της εταιρείας, την Lola Pilsner και την Lola Fresh Belgian Pale Ale.

H μπύρα συνδυάζεται με λιπαρά φαγητά όπως Burger με σάλτσες, πικάντικα  και έντονα αρωματικά φαγητά,  όπως μεξικάνικη, ταϋλανδέζικη και ινδική κουζίνα, λιπαρά ψάρια (σολωμός, σκουμπρί) και τυριά.

Επίσης, ταιριάζει με γλυκά με λεμόνι ή πορτοκάλι.