Insider Trading: Τι μάθαμε για τη Forthnet, το ΔΝΤ και τον εκδότη που δεν διάβαζε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τη Forthnet, το ΔΝΤ και τον εκδότη που δεν διάβαζε
O “Insider” αποκαλύπτει τι συμβαίνει με τη Forthnet, τι θα κάνουν Σταϊκούρας και Ζαββός στο ΔΝΤ και γιατί ο εκδότης τύπωνε χωρίς να διαβάζει

Στην αναμονή για τη Forthnet

Παιχνίδι για γερά νεύρα γίνεται όπως μαθαίνω στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για τη Forthnet. Από τη μία η πλευρά Μαρινάκη πιέζει για την απόκτησή της, δίνοντας μάλιστα «ζεστό χρήμα», όμως όπως μου λένε –για πολλούς λόγους δεν θα πρέπει να θεωρείται “done deal”. Από την άλλη όμως και οι ίδιες οι τράπεζες δέχονται πιέσεις, καθώς δεν γίνεται να καθυστερούν τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις, έστω και αν αυτό συμφέρει κάποιους. Όσο για την ίδια τη Forthnet, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα του 6μήνου, το παλεύει σκληρά ώστε να κρατήσει τα μερίδιά της και να μην απαξιωθεί πριν αλλάξει επιτέλους χέρια.

Τι κάνουν Σταϊκούρας-Ζαββός στο ΔΝΤ

Η ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον μεταξύ 15 και 20 Οκτωβρίου. Η ελληνική αποστολή της οποίας θα ηγείται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα βρεθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 17 Οκτωβρίου. Τον κ. Σταϊκούρα θα συνοδεύει και ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα χρηματοπιστωτικά θέματα Γιώργος Ζαββός. Όπως μαθαίνω, η ατζέντα του κ. Ζαββού είναι ήδη γεμάτη και προβλέπει ραντεβού με τραπεζίτες, πολιτικούς, στελέχη διεθνών οργανισμών, αλλά και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς. Από την άλλη το πρόγραμμα του υπουργού Οικονομικών δεν έχει ακόμα αποκρυσταλλωθεί. Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι και ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Ο εκδότης που τύπωνε χωρίς να διαβάζει

Την ώρα που πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι (και γιατί όχι και ταλαντούχοι) Έλληνες συγγραφείς αναζητούν έναν εκδοτικό οίκο απλώς για να διαβάσει τα βιβλία τους (και κατόπιν αν θέλει να τα εκδώσει), κάποιοι άλλοι συγγραφείς ευνοούνται από την εμπορικότητα των καιρών. Όπως μαθαίνω, μεγάλος εκδοτικός οίκος αποφάσιζε να εκδώσει βιβλία πασίγνωστης Ελληνίδας συγγραφέως χωρίς καν να τα διαβάσει. Όπως μου λένε, αρκούσε το όνομά της, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του βιβλίου... Βέβαια για άλλους λόγους οι δύο πλευρές «τα έχουν σπάσει» αυτή τη στιγμή.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider