«Γιατί δεν τρώει το παιδί»; Μόνο κάποιος που έχει ζήσει με ένα παιδί δύσκολο στο φαγητό, μπορεί να αντιληφθεί το μαρτύριο που αποτελεί για πολλές οικογένειες η ώρα του γεύματος.

Στο παραπάνω ερώτημα έρχεται να απαντήσει το βιβλίο «Λιχουδιές και Μυστικά για Παιδιά που δεν Τρώνε», το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά και τα αγγλικά, σε Ελλάδα και εξωτερικό, από τις εκδόσεις Stergiou. Τρεις καταξιωμένοι επαγγελματίες ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να βοηθήσουν κάθε σπίτι που αντιμετωπίζει αυτό το θέμα.

Η γνωστή σεφ Ρένα της Φτελιάς, μητέρα και γιαγιά, μοιράζεται με τους αναγνώστες συνταγές που ξετρελαίνουν και τα πιο δύσκολα παιδιά.

Ο καθηγητής ψυχιατρικής Παύλος Σακκάς αναλύει διεξοδικά πώς το οικογενειακό τραπέζι μπορεί να εξελιχθεί σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του παιδιού και του γονέα - και πώς αυτό μπορεί να εξουδετερωθεί.

Ο παιδίατρος Γιώργος Μουστάκας παρέχει έγκυρη πληροφόρηση για τη σωστή διατροφή του παιδιού και αποκαθιστά την υπόληψη παρεξηγημένων γευστικών τροφών (βούτυρο, σοκολάτα, αλάτι, κλπ).

Το βιβλίο περιέχει ακόμα οδηγίες που φάνηκαν χρήσιμες στην πράξη, χρηστικές συμβουλές βασισμένες στη διεθνή βιβλιογραφία και, τέλος, προσωπικές αφηγήσεις από ενήλικες που υπήρξαν ή είχαν «κακόφαγα» παιδιά και το ξεπέρασαν.

* Η παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, στις 19.00, στο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, 101 63 Καλλιθέα, δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο). Θα συμμετέχουν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, η συγγραφέας και οι γιατροί που στήριξαν με τις γνώσεις τους την έκδοση αυτή. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το κοινό μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις στη συγγραφέα και τους ειδικούς, ενώ η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί με κρασί Κτήμα Κυρ-Γιάννη και παραδοσιακά τυριά Νάξου Κουφοπούλου στο τέλος της εκδήλωσης.