Προνοιακές παροχές ύψους 72 εκατ. ευρώ σε άτομα με αναπηρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προνοιακές παροχές ύψους 72 εκατ. ευρώ σε άτομα με αναπηρία
Η δαπάνη αφορά στην κάλυψη των δαπανών χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία.

Δαπάνη ύψους 72 εκατ. ευρώ ενέκρινε με απόφαση του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, για την κάλυψη των δαπανών χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε Άτομα με Αναπηρία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η δαπάνη παρέχεται για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχετικά με την κάλυψη των δαπανών χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία.

Αυτό ορίζει απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Γιάννης Βρούτσης: «Αποκαθιστούμε μία μεγάλη αδικία»

Νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας μίλησε σχετικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατατίθεται σύντομα σε διαβούλευση και στο οποίο λαμβάνεται ειδική μέριμνα για όλους τους συνταξιούχους.

«H κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί τους συνταξιούχους της χώρας μας ένα δυναμικό, έμπειρο και ιδιαίτερα χρήσιμο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που μπορεί να προσφέρει πολλά στην πατρίδα μας», επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ανοίγει τις πόρτες της αγοράς εργασίας σε όλον αυτόν τον κόσμο και του δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει ξανά, ομαλά και νόμιμα, την προσφορά του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider